top of page

Hands-Up Heren 1 pakt vijf punten in uitwedstrijd

Op zaterdag 3 oktober deed Hands-Up iets wat het al heel lang niet meer gedaan heeft, met 0-4 winnen in een uitwedstrijd. V.C. Atak’55, met geïmproviseerde bezetting incl. een aantal oud-bekenden, stond na de wedstrijd met lege handen.

De eerste set was even aftasten van beide kanten, waar leggen we de servicedruk en waar liggen elkaars pijnpunten? Bij de stand van 14-14 wist Hands-Up minder fouten te maken en sloeg een klein gaatje.  Door een prima servicedruk, gericht op de passer-loper, werd het gaatje uitgebreid tot 17-24. 18-25 werd de eindstand in deze set.

De tweede set begon weer sterk, met een 1-4 voorsprong. Toch leek de concentratie vanaf dat moment wat te verslappen, waardoor Atak ‘erop en erover’ ging. Hands-Up keek tegen een 17-10 achterstand aan. Hands-Up leek geen vuist te kunnen maken, totdat Patrick van Spijk aan service kwam. Van Spijk serveerde de Balkumse mannen naar 17-16. Het geloof en het momentum was terug bij Hands-Up, hierdoor werd er vrijuit gespeeld. Hoge servicedruk en combinatiespel zorgden voor de voorsprong bij 21-22 en deze voorsprong werd niet meer afgegeven. 21-25 voor Hands-Up.

Zoals zo vaak is de derde set cruciaal in een wedstrijd. Atak’55 wilde de laatste strohalm grijpen, Hands-Up wilde hun dominantie doordrukken. Een set waar alles in heeft gezeten, gele kaart (voor de tegenstander) bij 5-5. Een 13-9 achterstand, maar toen stond de ontketende Mümin Raif op. Door fraai combinatiespel kwam Mümin goed tot zijn recht en dreef de tegenpartij tot wanhoop. Spanning tot het einde, maar door veel middendruk werden de buitenkanten meermaals vrijgespeeld en werd de derde set binnengesleept met 23-25.

Hands-Up wilde heel graag de volle vijf punten meenemen uit Waspik. Met Stan van Dreumel vanaf het begin in het veld werd slapjes begonnen aan set vier. Pas bij 8-8 wisten de Balkumse Boys door te drukken, nog steeds onder aanvoering van Mümin. Met of zonder blok, Mümin wist de mooiste hoeken te maken in zijn aanval. Op het eind van de set maakte Pim van den Heuvel zijn opwachting in het veld. Pim sloeg het laatste punt binnen, waardoor 21-25 op het scorebord kwam te staan.

Een heel fijn gevoel om een uitwedstrijd met 0-4 te winnen, waarbij met vlagen heel goed spel te zien was. Dit geeft vertrouwen voor de thuiswedstrijd tegen VC Landgraaf. Geen publiek, maar het sportcafé (met uitzicht op het veld) is wel open…