top of page

Hands-Up Heren 1 blijft ontgoocheld achter in eigen huis

Op zaterdag 10 oktober stond in een lege sporthal de Run de wedstrijd Hands-Up tegen VC Landgraaf H1 op het programma. Vanuit vorige jaren staan deze wedstrijden garant voor spanning, dat was zaterdag niet anders. Zonder Roel van Dreumel, maar met zijn broertje Stan in de basis, begon Hands-Up aan de wedstrijd.

Het gevoel was goed, maar dat goede gevoel bleef niet lang in tact. Bij 8-9 gaf VC Landgraaf extra gas door hoge servicedruk, waardoor passing lastig werd. Ook blokkerend wist Hands-Up geen vuist te maken. Al snel stond 9-13 op het scorebord. Hands-Up wist steeds een paar punten terug te komen, maar niet voldoende om echt langszij te komen. Bij 17-19 vond Landgraaf opnieuw een zesde versnelling en pakte de set met 18-25.

De tweede set werd Hands-Up totaal overbluft en overklast door het vrijuit spelende Landgraaf. Hands-Up had niets in te brengen tegen het ‘va-banque’ spel van de bezoekers. Het eindresultaat van 13-25 was pijnlijk voor de thuisploeg.

De derde set was de te pakken strohalm. Met Thomas van der Maas op spelverdeling en Mümin Raif op diagonaal werd gezocht naar een ander vaatje om uit te tappen. Bij 5-4 werd dat vaatje gevonden, waarbij Hands-Up in no time uitliep naar 13-7. Helaas moest Thomas van der Maas het veld weer verlaten, na een vervelende blessure. Gerben Elissen kwam weer terug in het veld. Het gat was al geslagen en werd alleen maar groter. De derde set ging met 25-15 naar Hands-Up.

In de start van de vierde set konden de Balkumse mannen het momentum vasthouden. Een snelle 4-1 gaf voldoende vertrouwen, toch wist Landgraaf langszij te komen. Bij 10-10 pakten de Limburgse bezoekers zelfs een kleine voorsprong tot aan 12-15. De passing van Hands-Up was sterk en daardoor konden de aanvallers hun taak doen. Bij 17-17 ging Hands-Up ‘erop en erover’, waardoor zij het eerste setpoint bij 24-20 kregen. VC Landgraaf spartelde nog even tegen, maar konden niet voorkomen dat HU de set pakte met 25-23.

De allesbeslissende vijfde set bleek een deceptie voor Hands-Up, alleen bij de stand van 2-1 hebben zij een voorsprong weten te krijgen. De wissel van kant bij 5-8 gaf nog hoop, maar die werd snel de grond in geboord door Landgraaf. Het gat van vijf punten bij 5-10 bleek onoverkomelijk. Met grote teleurstelling werd de set met 10-15 verloren.

Gemengde gevoelens overheersten na de wedstrijd. Een comeback na 0-2 achterstand, maar toch het gevoel om met te weinig punten over te blijven. Daarnaast speelde Hands-Up maar met vlagen het spel zoals het gespeeld zou moeten worden. Volgende week speelt Hands-Up, als alles doorgaat, uit bij Volley Tilburg om 13.00 uur. Volley Tilburg heeft een livestream via hun YouTube-kanaal, dus jullie hoeven niets te missen van de Berlicumse strijders.