top of page

Hands-Up D1 wint na spannende vijfsetter

Afgelopen zaterdag 3 oktober stond de wedstrijd tegen VC Kessel DS1 op het programma. Een wedstrijd waarbij er geen publiek aanwezig mocht zijn en de kantine gesloten bleef. Toch een beetje raar, maar desondanks waren we gemotiveerd om deze wedstrijd te shinen! We moesten er namelijk alsnog goed uitzien want de wedstrijd werd live uitgezonden via Facebook.

In de eerste set begon Hands-up sterk aan de wedstrijd. We hadden veel service druk waardoor VC Kessel niet echt in hun eigen spel kwam. Daarnaast waren er veel aanvallende ballen die meteen scoorden. Uiteindelijk won Hands-up deze set dan ook met 25-21.

De start van de tweede set begon voorspoedig met een aantal punten voorsprong. Maar al snel kwam VC Kessel weer dichterbij en in het midden van de set kwamen we weer op een gelijke stand. Aan het einde van de set werd het nog heel spannend maar gelukkig kon Hands-up op tijd de voorsprong weer behouden en deze set binnen slepen met 25-23.

In de derde set werd het spel van Hands-up minder. De energie die we in de voorgaande sets hadden nam wat af. VC Kessel kwam meer in hun eigen spel doordat de passers de bal in de handen van de spelverdeler konden brengen en vervolgens werd hun middenspel meer gebruikt. Dit zorgde voor veel punten voor VC Kessel. Daarnaast nam onze service druk wat af. Helaas hebben we deze set verloren met 18-25.

Vol goede moed gingen we de vierde set in. Nog steeds was het spel van VC Kessel zichtbaar beter dan in de eerste 2 sets en ons spel minder. Ook nu werd er veel via het midden gespeeld bij hun en dat zorgden wederom voor veel punten. Met een redelijke achterstand kwamen we uiteindelijk nog dichtbij tot 23-24. Helaas konden we het niet meer omdraaien en won VC Kessel deze set met 23-25.

In de 5e set werden de koppen weer op scherp gezet! Vol energie en positiviteit gingen we deze set in. We hadden een paar punten voorsprong op VC Kessel en konden deze voorsprong ook vasthouden waardoor we uiteindelijk met 15-11 wonnen. Al met al toch een spannende wedstrijd met een verdiende 3-2 winst voor Hands-up.

Aankomende zaterdag 10 oktober spelen we om 16:00 thuis tegen Vocala DS1. Normaal zouden we zeggen komt dat zien maar dat mag/kan helaas nu niet.